Израелските въоръжени сили заявиха, че техни сухопътни сили са започнали ограничени

...
Израелските въоръжени сили заявиха, че техни сухопътни сили са започнали ограничени
Коментари Харесай

Израел започна сухопътната операция в Газа

Израелските въоръжени сили обявиха, че техни сухопътни сили са почнали лимитирани нападения в Ивицата Газа в неделя вечерта, с цел да се борят против палестински бойци. Въздушните удари пък били съсредоточени тук-там, където се събирали бойци на " Хамас ".

Въоръжените сили са удостоверили, че заложниците, взети от " Хамас ", са 222-ма, сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Въоръженото крило на " Хамас " - Бригади " Изедин Ал Касам ", също заяви, че негови бойци са влезнали в конфликт с израелски сили в Ивицата Газа и са се върнали в базата си, откакто " унищожили израелско военно съоръжение ".

В изказване на палестинската формация се споделя, че израелски бронирани сили проникнали в южната част на Газа, източно от град Хан Юнис. " Бойци влязоха в конфликт с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк и ги принудиха да се отдръпват, след което се завърнаха сполучливо в базата си ", се споделя още в изказването.

Агенция " Ройтерс " отбелязва, че за момента не е получила отговор от страна на Израел на питане за евентуално унищоженото израелско военно съоръжение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР